SafetyCard (Marketing felülettel kiegészített bankkártya nélküli fizetési alternatíva) projekt"

A 2019-1.1.1-PIACI számú a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap finanszírozásával az Új Széchenyi Terv keretében megvalósított K+F+I projekt egyértelmű célja, hogy a bankszektort erősítse és megvédje a felforgató, turbulens, nem kézben tartható folyamatokat generáló fintech kihívókkal szemben.

A projekt keretei között létrejött könnyen használható, a jelenlegi készpénzmentes fizetési struktúrát modernizáló alternatívát kínál a fintech megoldások kereskedelmi integrációjára. A projektben egy biztonságos, független pénzforgalmi fizetőkártya-kibocsátó platform jött létre, mely integrálja a jelenlegi bankkártyaelfogadói hálózatot, és ezen az infrastruktúrán feloldja a meglévő korlátokat, biztonsági kockázatokat.

A létrehozott platform bevezeti a tranzakcióhoz kötött limitkezelés lehetőséget, kétcsatornás tranzakció authentikációt, kártyaszám-tokenizálást, így jelentősen megnöveli a fizetési kártya használatának biztonsági szintjét, és hosszútávon garantálja a bankkártya-elfogadói hálózat versenyképes üzemeltethetőségét.